Over ons

Als er gevraagd wordt aan Belgen of ze duurzaam gedrag vertonen, wordt vaak verwezen naar huishoudelijk afval recycleren of vermijden, het energiezuiniger maken van de woning of de aankoop van lokaal geproduceerde goederen. Heel wat Belgen zijn niet op de hoogte van het bestaan van duurzaam beleggen of weten nog niet goed wat duurzaam beleggen precies is. Anderen staan vaak sceptisch tegenover deze duurzame beleggingsproducten, een betere kennis zou helpen om in discussie te gaan met je bankier en zo goede duurzame spaar- en beleggingsproducten te kiezen die bovendien bij je passen. 

Om die reden hebben wij Duurzaam Beleggen Academy opgericht (www.duurzaambeleggen.academy). Ons eerste initiatief is een e-learning die we lanceerden in september 2020. Met deze e-learning richten wij ons tot alle spaarders en beleggers die meer willen weten over duurzaam beleggen maar ook naar studenten, financieel adviseurs,…

Bedankt aan alle spaarders, beleggers, financieel adviseurs, studenten,… die door het beantwoorden van onze vragen en het geven van feedback hebben meegewerkt aan deze e-learning. 

Siem de Ruijter is docent beleggen aan hogeschool UCLL.  Hij is verbonden aan het programma Management.  Daarnaast doet hij onderzoek naar duurzaam sparen en beleggen.

Hogeschool UCLL biedt graduaten, bachelors en bachelor-na-bachelors aan op 9 campussen in Vlaams-Brabant en Limburg. Met meer dan 14.500 studenten en 1.500 medewerkers is UC Leuven-Limburg één van de grootste instellingen voor hoger onderwijs in Vlaanderen. UCLL combineert haar onderwijsopdracht met praktijkgericht onderzoek en dienstverlening.